VDL VDS Technische Industrie breidt perscapaciteit en automatisering verder uit!

VDL VDS Technische Industrie breidt perscapaciteit en automatisering verder uit!

7 februari 2020

Afgelopen week heeft VDL VDS een nieuwe 800 Ton hydraulische pers geplaatst, dit is een flinke uitbreiding in de hydraulische perscapaciteit.

Afgelopen week heeft VDL VDS een nieuwe 800 Ton hydraulische pers geplaatst, dit is een flinke uitbreiding in de hydraulische perscapaciteit. De nieuwe pers is een universele machine welke op een brede range van producten kan worden toegepast. De producten die op de machine gemaakt gaan worden hebben een gewicht van ongeveer 20Kg. Vanwege ergonomie, efficiëntie en kwaliteitsbeheersing is er gekozen om dit proces geheel te automatiseren.
De hydraulische pers beschikt over de gehele slag over de maximale perskracht. Hierdoor is deze machine zeer geschikt voor het vervaardigen van vormdelen. Verder biedt de pers veel proces mogelijkheden en zijn deze flexibel inzetbaar. Dit sluit erg goed aan bij onze mogelijkheden. Mogelijkheden die we hebben zijn bijvoorbeeld de contouren van het product door middel van een 3D lasermachine te bepalen. Dit  biedt voor onze klanten mogelijkheden om de producten range per gereedschap uit te breiden en eventuele wijzingen makkelijk door te voeren.
De pers beschikt over een perskracht van 800 ton en een persbed van 2500 x 1730 mm. Er is een slag van 1400mm mogelijk. Hiervoor is gekozen, zodat er voldoende ruimte is voor automatiseringsmogelijkheden. Het totaalgewicht van de pers is ruim 150 ton en is modulair binnen het pand opgebouwd.
Om de pers te kunnen plaatsen moest het dak plaatselijk worden verhoogd en het centrale koelsysteem worden vernieuwd.
Voor de fundering van de pers was 125 m3 beton nodig, tot 3 meter diep in de grond.
De pers is samengesteld 8,5 meter hoog, maar is 1 meter in de grond geplaatst voor een betere bereikbaarheid van de tafel.
De nieuwe pers zal over enkele weken worden voorzien van een volledig automatische aan- en afvoerlijn. VDL VDS heeft voor deze machine een aantal beveiligingsmogelijkheden ontwikkelt en laten programmeren zodat het complete proces beveiligd, gecontroleerd en bijgestuurd kan worden. Dit zorgt voor een kwaliteit welke gewaarborgd kan worden.
Hierdoor zal de machine een half uur tot een uur autonoom kunnen draaien en flink bijdragen aan verdere automatisering en robotisering van onze moderne fabriek. De pers zal vanaf de zomer van 2020 worden ingezet voor nieuwe projecten.

Terug naar overzicht