Albert Tulkens winnaar van de Ir. Noordhofprijs 2019
Albert Tulkens ontvangt de Ir. Noordhofprijs van Pieter van der Leegte.

Albert Tulkens winnaar van de Ir. Noordhofprijs 2019

16 januari 2020

Albert Tulkens won 1 november 2019 de
Ir. Noordhofprijs, na 40 jaar liefde voor zijn vak is dit de kers op de taart. Vol trots verteld hij over zijn baan als technisch bedrijfsleider.

Vrijdag 1 november 2019 was een bijzondere dag voor zes VDL’ers onder andere voor Albert Tulkens die genomineerd was voor de Ir. Noordhofprijs 2019.

Albert Tulkens won deze fel begeerde prijs als Technisch bedrijfsleider. Voor Albert is dit de kers op de taart die in maart 2021 na 42 dienstjaren van zijn pensioen zal gaan genieten.

Albert werd zonder dat hij het wist genomineerd door Pieter Aarts (Managing Director VDL VDS Technische industrie) en Nicole Rietbergen (Manager Operations VDL Gereedschapmakerij). Albert is erg vereerd en trots dat hij gewonnen heeft. Maar hij vind het een grotere eer om genomineerd te worden door je directeur of leiding gevende.

40 jaar geleden liet Albert zich omscholen tot gereedschapsmaker, hij merkte al snel dat zijn interesses veel breder lagen. Tijdens een avond ploeg waren er geen gereedschappen meer om te repareren, Albert stond niet graag stil dus vroeg aan zijn ploegbaas of er nog werk was. Zo belande hij achter de pers. Na enige tijd wist Albert ook erg veel van machines. Hij werd gezien als ‘vliegende keep.’ Een tijdje later werd  Albert gevraagd of hij leiding wilde geven. Dit was natuurlijk erg spannend maar het ging beter als verwacht en Albert ontdekte een passie die tot de dag van vandaag als rode lijn door zijn functie loopt: het opleiden van mensen.

Door de jaren heen groeide Albert steeds meer. Hij kreeg meer kennis over alle producten, de functie werd steeds breder en zijn verantwoordelijkheid ook. Albert heeft een team van hele goede medewerkers verzameld. Deze medewerkers werken nu nog steeds bij VDL VDS technische industrie.

Na enige tijd werd Albert gevragen om bedrijfsleider te worden, dit heeft hij een tijdje gedaan. Alleen achter een bureau zat hij niet op zijn plek, hij wilde zo veel mogelijk in de fabriek zijn. Toen is er besloten dat Albert technisch bedrijfsleider zou worden.

Albert spreekt uit ‘ik vind persoonlijk niets mooier dan collega’s dingen leren waarvan ze eerst dachten dat ze het niet zouden kunnen’.

Het geheim van Albert om een vakmensen op te leiden tot een toptalent is: “je moet persoonlijk betrokken zijn bij je collega’s”.

Terug