Nieuwe 800 tons automatenpers per groot bijzonder transport naar VDL VDS Technische Industrie

2 september 2015

n de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 september 2015 wordt met speciaal transport een nieuwe machine, een 800 tons automatenpers voorzien van een aanvoerlijn, afgeleverd bij VDL VDS Technische Industrie te Hapert. Het transport is 5,5 meter breed, 34 meter lang, 4 meter hoog en weegt ruim 200 ton. VDL VDS Technische Industrie gaat met deze nieuwe pers onder andere onderdelen voor autostoelen en ruitenwisserarmen voor de automotive industrie maken.

800T automatenpers

VDL VDS Technische Industrie bestelde de nieuwe 800 tons automatenpers een jaar geleden bij de Duitse firma Schuler te Netphen. Hoewel in Nederland dit soort automatenpersen vrij uniek zijn, is dit voor VDL VDS Technische Industrie de tweede 800 tons pers. De nieuwe pers bestaat, in tegenstelling tot de huidige, uit één geheel, wat tevens de oorzaak is voor dit speciaal transport. Omdat de pers uit één stuk bestaat, geeft dit de machine meer kracht en stabiliteit. Hierdoor is het beter mogelijk om hoge sterkte stalen en dikke materialen te verwerken op de pers. Ook worden de krachten beter verdeeld, waardoor er minder belasting is op de volg-snij-buiggereedschappen en er dus minder snel onderhoud nodig is voor de machine en de gereedschappen. De machine kan tevens staalrollen met een gewicht van 11.000 kg verwerken.

Speciaal transport

Door de afmetingen en het gewicht van de nieuwe automatenpers zijn alleen vergunningen verstrekt om in de avonduren de snelwegen op te mogen. De vervoerder heeft vooraf met diverse partijen zoals gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat, overleg gepleegd en de wegen gecheckt op mogelijke obstakels. Alleen al op het industrieterrein in Hapert betekent dit dat vele lichtmasten, verkeersborden, straatnaamborden, etc., tijdelijk geruimd moeten worden om dit enorme transport op de eindbestemming te krijgen.

VDL VDS Technische industrie

VDL VDS Technische Industrie is gespecialiseerd in stampwerk (middelgrote en grote series).
Er wordt volautomatisch geperst tot en met 800 ton. Plaatwerk zoals stampen, lassen, robotlassen, puntlassen, CNC-ponsen en 3D laseren. Tevens is VDL VDS Technische Industrie sterk in subassemblage en montagewerkzaamheden. Klanten bevinden zich voornamelijk in de personenwagen- en vrachtwagen/trailerindustrie. VDL VDS Technische Industrie werkt nauw samen met VDL Gereedschapmakerij. Beide bedrijven zijn onderdeel van VDL Groep.

VDL Groep

VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 87 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen en met ruim 10.400 medewerkers. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven.

Terug